همه ساله تعدادی از دامداران و کشاورزان در اثر حمله حیات وحش دچار خسارت می شوند.
پلنگ در برخی مناطق باعث تلف شدن دام ها ، خرس باعث تخریب باغات ، گراز باعث تخریب مزارع ، گرگ باعث تلف شدن دام میشوند و خسارت دیدگان که از بومیان این مناطق هستند در موارد متعددی دست به اقدامات تلافی جویانه می زنند و با کارگذاری تله و سم این گونه های باارزش را از بین می برند.
چند سالی است که سازمان محیط زیست با همکاری برخی بیمه ها اقدام به پرداخت خسارت حیات وحش نموده است اما با توجه حجم بالای خسارات و طبق بررسی های گروه نذرطبیعت شاهد هستیم که متأسفانه خیلی از خسارت دیدگان موفق به دریافت نشده اند و این امر باعث از بین رفتن اعتماد عمومی شده و تعارض حیات وحش با جوامع محلی شدت یافته است.
ما نیک می دانیم که دسته ای از دامداران و کشاورزان از متمولین هستند و گاه رفتار خودشان باعث این خسارات میشود اما در این بین برخی از آنها از طبقه نیازمند به حساب می آیند و تمام سرمایه شان چند دام و مقداری زمین است که باید از آنها حمایت درخور انجام داد.
انجمن نذرطبیعت در راستای وظایف ذاتی خود از هر تلاشی برای حفظ آخرین بازماندگان حیات وحش فروگذار نخواهد کرد و این بار نیز در نظر دارد در آستانه سال نو بخشی از خسارات وارده از سوی حیات وحش را به چندین دامدار و کشاورز پرداخت نماید تا با این کار ضمن جلب اعتماد بومیان آنان را با اهمیت حفظ تنوع زیستی بیش از پیش آشنا سازد.
مشخصات خسارت دیدگان از استانهای مازندران ، لرستان ، خوزستان و... پس از پایان این فراخوان به اطلاع شما حامیان عزیز خواهد رسید.
تمامی پرونده های خسارت دیدگان با نظریه کارشناس محیط زیست پس از بازدید و معاینه محل صورت پذیرفته و مورد تأئید میباشد.
در چهارمین گام از اجرای پروژه جبران خسارت حیات وحش تعداد 8 عدد کارت هدیه پنج میلیون ریالی به 8 خسارت دیده از حیات وحش در حوزه شهرستان سوادکوه اهدا گردید. با توجه به تعارض شدید حیات وحش همچون خرس و پلنگ با انسان در شهرستان سوادکوه بنا به پیشنهاد فعالان محیط زیست منطقه این تصمیم گرفته شده تا به هشت نفر از افرادی که بیشترین حسارت را دیده اند اما از صدمه زدن به حیات وحش خودداری نموده اند تقدیر گردد.
باتشکر از رئیس اداره محیط زیست شهرستان سوادکوه جناب مهندس فلاحی ، آقای علی اکبر ایمانی محیط بان منطقه و به خصوص آقای سهیل اولاد زاد فعال محیط زیست مازندران که کار شناسائی و تقدیر از این عزیزان را به عهده گرفتند.
امیدواریم انجمن نذرطبیعت در راستای فرهنگسازی حفاظت از حیات وحش در جوامع محلی بتواند با این اقدامات مثمرثمر واقع شود.
اردیبهشت ماه 1398 دو جوان از اهالی روستای بجگوئیه بخش جغین رودان استان هرمزگان برای تفریح راهی کوههای قطاران در شمال روستا شده بودند که مورد حمله یک خرس سیاه قرار گرفته و یکی از آنان بنام علی بهادری دچار آسیب میشود.
برای اینکه پروسه پرداخت خسارت خیات وحش طولانی بوده و گاه به نتیجه نمی رسد و این امر باعث دشمنی و اقدام تلافی جویانه مردم محلی میشود ما در انجمن نذرطبیعت تصمیم گرفتیم از خسارت دیدگان اینچنینی حمایت کنیم تا توجه آنان را به لزوم حفاظت از گونه های جانوری کمیاب جلب نمائیم.
در قالب پروژه هدیه به خسارت دیدگان حیات وحش یک عدد کارت هدیه پنج میلیون ریالی به آقای علی بهادری اهدا شد.
در اولین مرحله از جبران خسارت حیات وحش تعداد 5 کارت هدیه پنج میلیون ریالی به 5 تن از دامداران و کشاورزان لرستانی اهدا شد.
باتشکر از آقای مهندس فرمانپور رئیس اداره محیط زیست شهرستان خرم آباد که این افراد را شناسائی و معرفی کردند و با پیمودن مسیرهای صعب العبور به محل زندگی این عزیزان در دل زاگرس رفته و پیام شما حامیان طبیعت را به گوششان رساندند.
بی شک این عزیزان دریافته اند که هستند هموطنان فهیمی که قدر حیات وحش و طبیعت سرزمین خود را به خوبی میدانند و برای حفظ آن حاضرند از خود مایه بگذارند و در نتیجه آنها نیز برای حفظ حیات وحش تلاش بیشتری خواهند کرد.
در کل 20 عدد کارت پنج میلیون ریالی برای این پروژه در نظر گرفته شده است و سایر کارت ها به استانهای مازندران ، هرمزگان و خوزستان ارسال شده اند که به محض تحویل ، گزارش آنها در این بخش اضافه خواهد شد.
بدلیل خشکسالی ، تخریب زیستگاه و شکار بی رویه طعمه طبیعی پلنگ در شرق استان هرمزگان کاهش چشمگیری پیدا کرده است و دامداران منطقه در تعارض شدید با پلنگ قرار گرفته اند.
با تحقیقاتی که انجام شد متوجه شدیم که دامداری در این مناطق غیر اصولی انجام میگیرد و هر ساله تعداد زیادی از دامها با بیماری های مختلفی از بین میروند و خساراتی که دامداران بابت بیماری می بینند خیلی بیشتر از حمله پلنگ هست.
طی چهار سال اخیر در بعضی از روستاهای این مناطق با همکاری دامپزشکی چندین مرحله واکسیناسیون رایگان برای دامداران انجام شده که تلفات دام آنها را بطور چشمگیری کاهش داد و دامداران هم می دانستد که تمام این خدمات بخاطر حضور پلنگ و خسارتهایی که به آنان وارد کرده است انجام میشود.
طی هماهنگی با اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان و معاون فنی اداره جناب آقای مهندس قاسمی تصمیم گرفتیم در راستای پروژه جبران خسارت پلنگ به جای پرداخت مستقیم خسارت نسبت به واکسیناسیون ۱۲۰۰ راس دام متعلق به چندین دامدار محروم در روستاهای دهیچ چهارده روستای بشاگرد،روستای کشهران،برنزکی و مشکالدین ازتوابع شهرستان میناب اقدام کنیم.
در این راستا یکی از فعالان محیط زیست استان آقای مرتضی آریانژاد زحمت هماهنگی با دامپزشکی ، خرید واکسن ، ایاب و ذهاب و... را متقبل شدند و هزینه خرید واکسن ها طبق فاکتور زیر از حساب انجمن نذرطبیعت ( کمکهای رسیده حامیان طبیعت ) پرداخت گردید.
علی شکوهی
مرسی از شما اگر برام مقدور بود بیشترم حمایت میکردم
سید مهدی موسوی
با امید برای طبیعت ایران عزیزم
جواد رنجبر
به امید طبیعتی زیبا و مردمی طبیعت دوست
احمد زالی
می تواند کارساز باشد و حتی نظر این دوستان را به حمایت بیشتر از طبیعت جلب نماید.
محمد شاحسینی بیرگانی
بنده تلاش میکنم کمک ماهانهی خود را در بین پروژهها تقسیم کنم. سپاس از تلاش شما انسانهای بزرگ
حسين ابوالقاسمى
ممنون
بهار پیکان فر
به امید آزادی فعالان محیط زیست
رضا محبوب
امیدوارم بتونیم حیات وحش رو نجات بدیم
علیرضا کریمی
سلام به گاندو ها کمک کرده آید؟
پیمان خوبکار
سلام.نکته قابل نقدپروژه اینه که عنوان پروژه واون چیزی که آخرکاراتفاق افتاددوتاموضوع تقریبن بی ربطن
پاسخ مدیر :
تعدادی کارت هدیه در حال تهیه است که در اولین فرصت به خسارت دیدگان اهدا خواهد شد.
داود
خوب